De theedoeken: “de kop is eraf”!

Allereerst, wie zijn "De Theedoeken"?

Wij zijn een vriendinnengroep uit Marsum die zich al mooi wat jaren de theedoeken noemen omdat wij van ons zelf vinden dat wij een theedoek karakter hebben. Geen ruggengraat, met name aan de bar. De uitdrukking “gezelligheid kent geen tijd”, vatten wij dan ook vaak letterlijk op.………

 

Wij, als theedoeken, willen de gezelligheid die wij binnen onze groep hebben, ook overbrengen op de bewoners van Marsum door activiteiten te gaan organiseren, mede ook ter bevordering van de leefbaarheid en saamhorigheid in het dorp. Hiervoor werken wij nauw samen met dorpshuis Nij Franjum.

Onze eerste activiteit

Zaterdag 25 maart jl. was de aftrap van onze eerste activiteit, nl. “Brunche met de theedoeken”. Een activiteit voor ouderen en jongere ouderen. Met gezonde spanning kwamen wij rond half 10 in het dorpshuis voor de laatste puntjes op de i om een gezellige middag voor 50 gasten te maken.

 

Om half 11 kwamen de eerste gasten al binnen en rond de klok van 11 zat het dorpshuis mooi vol. Na het eerste kopje koffie, werd de 1e ronde van de bingo gespeeld. Daarna gingen we met z’n allen lekker eten. De middag werd afgesloten met de laatste rondes van de bingo. Om 14 uur waren alle prijzen verdeeld waarna onze gasten met een voldaan gevoel naar huis gingen.

 

Wij kunnen terugzien op een geslaagde brunch en het deed ons goed dat alle gasten tevreden waren en een leuke middag hebben beleefd. Daar doen wij het voor!

 

De volgende activiteit die wij willen gaan organiseren is een stamppot buffet in het najaar. Daarnaast zijn wij aan het brainstormen voor een activiteit in de zomer voor alle bewoners (dus jong en oud). Wat dat zal worden, houden we nog even geheim. Houdt hiervoor de website en facebook van Marsum in de gaten!

 

Voor nu, een hartelijk groet van de Theedoeken!