Tryater yn Nij Franjum! Zaterdag 23 oktober. Aanvang 20.00 uur., 8 september 2021

Vader en zoon

Joop en Mads Wittermans in een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Twintig jaar geleden speelden Joop en Mads Wittermans Vader en zoon. Nu staan ze weer samen op het toneel, maar er is het nodige veranderd! In de voorstelling van toen had pa last van een midlifecrisis en weigerde zoon, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij. Anno 2021 hikt de zoon tegen een midlifecrisis aan en lijkt hij conformist te zijn geworden. Terwijl in vader de anarchist ontwaakt; hij zet zich af tegen alle regels die het ouder worden en de naderende dood met zich meebrengen. De rollen zijn dus volledig omgedraaid, of ligt het toch anders?

Zes schrijvers (Bouke Oldenhof, Joeri Vos, Rob de Graaf, Marijke Schermer, Bodil de la Parra en Jan Veldman) schreven nieuwe teksten. Door Jan Veldman en regisseur Liesbeth Coltof zijn deze kunstig met elkaar vervlochten. Vader en Zoon is een spel tussen feit en fictie, toen en nu. Het is een geestige, ontroerende en soms pijnlijke theaterdialoog. Een hartstochtelijk gesprek over ouder worden, jarenlange patronen en elkaar los durven laten.

Vader en zoon is grotendeels Nederlandstalig met zo nu en dan Fries.

Vader en zoon is een co-productie van Tryater en Theater Producties Wittermans.


Coronatoegangsbewijs
Voor de voorstellingen in de dorpszalen heb je vooralsnog geen toegangstest of vaccinatiebewijs nodig. We houden ons aan de 1,5 meter afstandregel en er is een beperkte capaciteit. Maar, afhankelijk van de maatregelen die gelden in het najaar kan het zijn dat er uiteindelijk toch een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd.

Reserveer tickets via de volgende link: https://tryater.nl/show/vaderenzoon/

Graag tot ziens in Nij Franjum!